Asistența medicală prin spitalizare continuă se referă la examinarea, tratamentele sau îngrijirile efectuate în scopuri de diagnosticare, tratament sau îngrijire în cadrul unei internări continue. Pacienții vin de obicei în formă programată. Înainte de internare, aceștia își aleg medicul curant conform propriei decizii și discută despre detaliile bolii și opțiunile de tratament.

Ce înseamnă?
Cum putem beneficia de acest serviciu?
Pentru a beneficia de îngrijire medicală prin spitalizare continuă, este necesar un bilet de trimitere valabil completat de medicul de familie sau de un medic specialist.
Cine are dreptul la acest tip de îngrijire medicală?
-
Pacienții minori, ale căror îngrijire specializată intră în competența instituției și a medicilor specialiști. În cazul acestora, acordul parental este esențial atât pentru internare, cât și pentru efectuarea intervențiilor chirurgicale. Dacă este necesar, poate fi asigurată și internarea unui însoțitor.
-
Toți pacienții adulți care dețin o asigurare valabilă.
-
Pacienții care nu dețin o asigurare valabilă sau care au o asigurare din străinătate, dar care plătesc costurile internării și tratamentului spitalicesc.
-
Pacienții care beneficiază de o clasificare valabilă de pensionar.
Care sunt principalele profiluri ale îngrijirii medicale prin spitalizare continuă?
Chirurgia minim-invazivă
Prin această tehnică, utilizăm doar câteva incizii suficient de mari pentru a introduce instrumentele necesare și pentru a îndepărta organul afectat. O procedură frecvent efectuată este îndepărtarea vezicii biliare (colecistectomie) sau îndepărtarea apendicelui (apendicectomie), care reprezintă intervenții laparoscopice de bază. În plus, realizăm și intervenții laparoscopice complexe în mai multe patologii. Efectuăm un număr considerabil de intervenții laparoscopice pentru tratarea herniilor peretelui abdominal, hernii diafragmatice, afecțiunilor renale, prostatei, colonului și rectului.
Chirurgia oncologică
Pacienții noștri cu cancer primesc un tratament complex, specific bolii. Efectuăm un număr mare de intervenții chirurgicale pentru leziuni tumorale ale stomacului, intestinului subțire, colonului, rectului și sânului.
Chirurgie endocrină
Operăm afecțiunile benigne și maligne ale glandei tiroide.
Chirurgia ficatului și a căilor biliare
Realizăm un număr mare de intervenții pentru calculi biliari, leziuni chistice sau tumorale localizate pe ficat.
Proctologia
Sunt disponibile tratamente pentru hemoroizi, fisuri anale și pentru fistulele perianale.
Chirurgie vasculară
Chirurgii vasculari efectuează o gamă largă de intervenții pentru pacienții cu afecțiuni vasculare, de la micile intervenții chirurgicale (varice, fistule arteriovenoase) până la intervențiile plastice periferice ale vaselor sanguine.
Urologia
Un spectru larg de boli ale sistemului urogenital poate fi tratat în departamentul nostru. Pe lângă intervențiile chirurgicale de corecție (pielonoplastie, reinplantare ureterală, hipospadias, incontinență), tratamentul al litiazelor renale este considerată o procedură zilnică. Mai mult, un număr mare de intervenții chirurgicale sunt efectuate pentru leziunile neoplazice ale rinichilor, vezicii urinare, prostatei și testiculelor.
